fbpx

Ideja za izlet – Hallstatt

Midva
November 23, 2016

Vedno znova se opominjava, da bi počasi lahko začela s pisanjem raznih blogov, pa nikakor ne najdeva pravega začetka. Tale blog je nekoliko drugačen, vendar bi morda vseeno lahko komu pocedil sline in si zaželi fotografiranja v tem čarobnem kraju.
No, če se to zgodi ravno vama, midva sva takoj za! 🙂

dsc_4215

Ker je vse vedno bolje v dobri družbi, seveda nisva odšla sama. Pravzaprav je bil ta izlet za naju presenečenje, ki sta ga organizirali najini bodoči priči in če sva iskrena, do prihoda sploh nisva vedela kam se peljemo. Najprej proti gorenjski, pa čez mejo v Avstrijo in nato po vijugasti cesti s kančkom slabosti v želodcu po navodilih navigacije. Prispeli smo pozno zvečer in v temi nisva mogla ugotoviti kaj dosti. Naslednji dan pa je razkril vse te razglede, ki jih lahko vidite na fotografijah.

dsc_4199

Sedaj pa še nekaj informacij o samem kraju, ki jih je skupaj spravil Primož. Hallstatt se nahaja v zgornjeavtsrijski pokrajini in  je dobil ime po nahajališču rudnikov soli, ki se nahajajo malce nad mestom. Do tam se lahko pripeljete s tamkajšnjo vzpenjačo, kjer boste za dvosmerno vozovnico odšteli 16 €. Izlet do razgledne točke in rudnika soli vsekakor priporočamo. Za tiste bolj aktivne in z malce več časa pa priporočamo peš pot, ki te prav tako vodi do vrha. Vsekakor priporočamo, saj je razgled fenomenalen.

dsc_4241

Ker pa ne moreva iz svoje kože niti na počitnicah, sva svoja vodiča poslala tudi na konec razgledne točke, da sva dobila eno fotko v stilu HappyMoments. In ja, razgled je res fenomenalen. Če ne drugega, nam bo ta blog v lep spomin in opomnik, da se še večkrat kam odpravimo skupaj. Takrat pa ponovno ustvarimo nekaj fotk, da še koga premami, da se odpravi na izlet.

dsc_4260-edit

Do naslednjič, A&N